X

Copyright

Webdesign: Simon v/d Pol

Inhoud: lustrumcommissie

© 2013

Wedstrijden

De Gyas-Hunze Lustrumwedstrijd

Dit jaar zal ook het roeien van groot naar groots gaan en zal de Gyas-Hunze de Lustrumwedstrijd zijn! In het weekend van 15 en 16 februari zal er gestreden worden onder barre omstandigheden.

Dit jaar zal de Gyas-Hunze bestaan uit een klassement met zowel de lange afstand van 2,7 km als de sprint. In het kader van het lustrum zullen er leuke activiteiten worden georganiseerd en ook zal er gelegenheid zijn om met zijn allen te gaan eten op Gyas alvorens een mooi feestje te vieren.

Gyas-Hunze
SRG
Martini

De Gyas-Hunze is een klassieke race door de grachten van Groningen en de eerste race van het seizoen. Afgelopen jaar kwamen duizend roeiers naar Groningen om de kou te trotseren en 2,7 kilometer te bikkelen.

De SRG is de grootste competitiewedstrijd van het noorden waarin Gyas en Aegir samenwerken. Ondanks de wind is deze wedstrijd in April een fantastisch evenement, waar heel competitie roeiend Nederland vertegenwoordigd is.

De Martini in Juni is een wedstrijd voor wedstrijdroeiers en vindt net als de SRG plaats op Groningen haar eigen roeibaan Harkstede. Zowel eerstejaars achten als ervaren ouderejaars roeiers doen alles om die felbegeerde blik binnen te slepen.

De Gyas Hunze lustrumwedstrijd

Tijdens de Gyas Hunze zullen er dit jaar speciale lustrumvelden zijn. De Mix C4+ is onderdeel van de Gyas Bokaal. Deze bokaal bevat de Gyas Winterwedstrijden, de Gyas-Hunze en de SRG.

1. Mix C4+:

- Iedereen (eerstejaars en ouderejaars) mag meedoen, er mag gemixt worden tussen ploegen, disputen, genootschappen etc.:

- Er moeten minimaal 2 vrouwen in de boot zitten

- De volgende wedstrijden moeten worden gestart: Gyas Winterwedstrijd, Gyas-Hunze en de SRG

- Er moet een groep van 4 roeiers en een stuur worden opgegeven. Verder is het groepen vrij om andere roeiers dan wel stuur in te zetten. Wanneer er een prijs wordt gewonnen aan het einde, zal deze gaan naar de 4 roeiers en stuur die zich oorspronkelijk hebben ingeschreven.

2. Disputen/genootschappen C4+:

- Er mag niet gemixt worden tussen groepen. Dit betekent dat wanneer er een vrouwendispuut meedoet, er alleen maar vrouwen in de boot zitten. Dit geldt ook voor mannen disputen en/of genootschappen.

- Wat wel is toegestaan is wanneer een dispuut/genootschap bestaat uit zowel mannen als vrouwen, er een mix boot wordt gevormd.

3. Bestuurs B4+

4. Oud bestuurs B4+

5. Mix 8+

De Gyasbokaal

Dit jaar zal Gyas groeien van groot naar groots. Het is feest, Gyas bestaat 50 jaar. Om dit groots te vieren zullen er allerlei lustrum activiteiten plaatsvinden. Naast bier drinken en feesten moet er natuurlijk ook geroeid worden. Ook het roeien zal dit jaar een prachtig lustrum tintje krijgen.Daarom zal dit jaar de heuse Gyas Bokaal worden opgericht. In de Gyas Bokaal zitten de volgende wedstrijden:

Daarom zal dit jaar de heuse Gyas Bokaal worden opgericht. In de Gyas Bokaal zitten de volgende wedstrijden:

- Gyas Winterwedstrijden (11 januari 2014)

- Gyas-Hunze (15,16 februari 2014, uitsteldatum: 8,9 maart)

- SRG (3,4 mei 2014)

Deze wedstrijden zullen gestart worden in de Mix C4+. Dit betekent dat zowel eerstejaars als ouderejaars mee kunnen doen in deze prachtige bokaal. Dus lijkt het je mooi om met je genootschap, dispuut, stuurploeg, coachploeg of random mannen en vrouwen deze prachtige wedstrijden te starten, schrijf je dan nu in op de inschrijflijst!Voorwaarden voor de Gyas Bokaal:

Voorwaarden voor de Gyas Bokaal:

- Mix C4+

- Iedereen (eerstejaars en ouderejaars) mag meedoen, er mag gemixt worden tussen ploegen, disputen, genootschappen etc.

- Er moeten minimaal 2 vrouwen in de boot zitten

- De volgende wedstrijden moeten worden gestart:

  • Gyas Winterwedstrijden (12 januari 2014)
  • Gyas-Hunze (15,16 februari 2014, uitsteldatum 8,9 maart)
  • SRG (3,4 mei)

- Er moet een groep van 4 roeiers en een stuur worden opgegeven. Verder is het groepen vrij om andere roeiers dan wel stuur in te zetten. Wanneer er een prijs wordt gewonnen aan het einde, zal deze gaan naar de 4 roeiers en stuur die zich oorspronkelijk hebben ingeschreven.

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen! Dus schrijf je in via de inschrijflijst.