X

Copyright

Webdesign: Simon v/d Pol

Inhoud: lustrumcommissie

© 2013
 
logo

laat afgelopen evenementen zien

10

Aug

Openingsfeest

10 augustus 2013 was het zover. Na maanden van plannen, vergaderingen en saaie begrotingen kan het 10e lustrum van Gyas eindelijk beginnen.

Rond elf uur ’s avonds verzamelen de leden zich rond de hoofdingang van de Euroborg. Nadat de Gyanen zich een uur hebben vergaapt aan het mooie uitzicht over het voetbalveld van FC Groningen en nadat de eerste biertjes, paardenkutten en andere alcoholische dranken zijn besteld aan de open bar, wordt iedereen verzocht plaats te nemen op de tribunes. Hier wordt de openingsfilm van het lustrum gepresenteerd op het veldscherm. Onder luid gejuich gaat tijdens de film, aan de overkant van het veld, de tribuneverlichting aan. In de stoelen staat het thema van het lustrum geschreven: Episch Centrum. De lustrumkleuren Groen en Goud worden in het filmpje aangekondigd.

Door de tribunespeakers schalt het lustrumlied en wordt live gezongen door niemand minder dan Willy Bomba. Nu kan het feest binnen losgaan. Na een paar liedjes van Willy draaien de DJ’s van Mayday het dak eraf. Het blijkt dat Gyas naast roeien ook goed kan feesten; het personeel van de Euroborg moet verschillende skyboxen leeghalen om aan de vraag naar drank te voldoen. En de volgende dag hebben de bezoekers van FC Groningen moeite om zich voort te bewegen in de Essent Lounge omdat ze vastgeplakt zijn aan de vloer. Het lustrum is begonnen!

14

Nov

Symposium

Op 14 november vond in de Puddingfabriek te Groningen het lustrum roeisymposium plaats. Tijdens een middagvullend programma hebben ongeveer 100 man geluisterd naar interessante verhalen over verscheidene onderwerpen, variërend van gendoping tot sturen aan de top. Alle toespraken hadden als overkoepelend thema Verleg de Grens.

Dr. Prof. Hidde Haisma hield een interessant verhaal over de (on-)mogelijkheden van gendoping. Zijn voordracht lokte een boeiende discussie uit bij het publiek, waarbij met name de vraag centraal stond hoever je kunt gaan met doping en is het eigenlijk wel op te sporen? Promovendus Ruud den Hartigh kwam vertellen over zijn roeispecifieke onderzoek over social loafing. Dit gaat over het vraagstuk wanneer roeiers tijdens een race alles geven of juist onder de maat presteren.

Tijdens de pauze was er voor iedereen een shotje bietensap, een relatief nieuw sportdrankje waarmee het uithoudingsvermogen schijnt toe te nemen.Na de pauze hield stuur van de Holland 8, Peter Wiersum een inspirerend verhaal over zijn rol in de boot tijdens een race; dwarslaesie-patiënt Aksel Cijntje vertelde hoe hij met handbiken zijn grenzen weet te verleggen en roeifotograaf Merijn Soeters vertelde mooie verhalen die achter de door hem zelf geschoten fraaie foto’s liggen. Olympisch roeier Nanne Sluis was met verve de dagvoorzitter en Rogier Blink sloot de inspirerende dag af met een persoonlijk grensverleggend verhaal. Vanuit de SympoCie hebben we de dag als erg geslaagd bestempeld, volgend lustrum weer!

14

Dec

Gala

Op 14 december 2013 vond het lustrumgala plaats in de Coendersborg in ons eigen Groningen. Naast deze geweldige locatie was het gala met 660 mensen het grootste Gyas gala ooit! Zij hebben de Coendersborg op zijn mooist mogen aanschouwen en konden genieten van de drank die de hele avond rijkelijk vloeide.

Dankzij de LustrumGalaCie stond er om 22.00 uur bij de entree een glaasje champagne klaar om de avond goed te beginnen. Alle heren waren in hun rokkostuum gestoken en de dames hadden hun mooiste jurk aan en hadden het haar opgestoken.

Vanaf 23.00 uur werd het gala geopend met de bigband die mooie jazzmuziek bracht.Samen met de 660 mensen die binnen stonden kon er eindelijk gedanst worden in ons lustrumjaar. Na een uur was het tijd voor de DJ, die met heerlijk beats kwam en samen met een violiste optrad. Vanwege het feit dat iedereen na het gala nog niet genoeg had, wilde iedereen om 3.00 uur meteen door om te genieten van de after party in de Ome Ko, wat enige chaos veroorzaakte. Maar al met al gaf de locatie en het feest de doorslag en was het een geslaagde avond voor heel Gyas.

Namens de LustrumGalaCie en LustrumCommissie willen wij jullie hartelijk bedanken voor een geweldige avond en een fijne voortzetting van ons Lustrumjaar!

 

06

Feb

Midlustrumfeest

Donderdag 6 februari vindt een van de grootste feesten van het jaar plaats: Het Midlustrumfeest! Niet komen is haast geen optie aangezien het de eerste borrel is nadat alle tentamens voorbij zijn. Maar er is meer!

Onze BH-Com heeft het voor mekaar gekregen dat Sonnema langskomt met het legendarische evenement dat ‘Het Rood’ heet. Wat er precies gaat gebeuren houdt Sonnema tegenover iedereen geheim. Maar dat het intens mooi gaat worden is zeker. Entree is gratis!Voordat Sonnema losgaat met Het Rood speelt onze eigen gyasband Joseph Guy. Deze mannen en vrouw hebben sinds de oprichting op verschillende grote evenementen gespeeld en spelen geheel gratis tijdens het midlustrumfeest op Gyas.

Het feest gaat om 22:00 uur los. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het ‘Het Rood’ van Sonnema. Deze kaarten zullen vanaf 22:00 uur op Gyas worden uitgedeeld. Het devies is: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en op = op.

Zorg er dus voor dat je op tijd op Gyas bent. De band zal rond 22:00 uur beginnen met spelen.

15-16

Feb

Gyas-Hunze Race

Dit jaar zal ook het roeien van groot naar groots gaan en zal de Gyas-Hunze de Lustrumwedstrijd zijn! In het weekend van 15 en 16 februari zal er gestreden worden onder barre omstandigheden. Dit jaar zal de Gyas-Hunze bestaan uit een klassement met zowel de lange afstand van 2,7 km als de sprint. In het kader van het lustrum zullen er leuke activiteiten worden georganiseerd en ook zal er gelegenheid zijn om met zijn allen te gaan eten op Gyas alvorens een mooi feestje te vieren.  

14-23

Mrt

Wintersport

Ga met Gyas naar Risoul voor een onvergetelijke wintersport! 14-23 Maart zul jij in de sneeuw staan en geniet je tot in de vroege uurtjes van de meest awesome feestjes. Mooi dat je je hebt ingeschreven, want bijzijn is meemaken!

In Risoul zit je op 1850 meter hoogte en ben je met een top van 2750 meter zeker van een lekker dik pak sneeuw. De 185 km piste zijn gevarieerd en geschikt voor zowel beginnende als doorgewinterde skiërs en boarders. In het 800 meter lange Fun Park zijn o.a. een bordercross, verlichte halfpipe en vele schansen te vinden. Met 300 zonnige dagen per jaar mag de zonnebrand weer uit de kast gehaald worden. Na een heerlijke dag skiën stap je zo van de piste het appartement in en zal na een heerlijke maaltijd de après-ski los barsten in de Yeti-bar.

21

Apr

Buitendag

Maandag 21 april was het eindelijk zover: de Buitendag ter ere van de 50e verjaardag van onze mooie vereniging kon beginnen! Bussenvol zenuwachtige Gyanen werden ’s ochtends in alle vroegte vervoerd naar de plek waar het grote spektakel zou plaatsvinden: Recreatiecentrum Strandheem in Opende. Iedereen was gekleed in strakke leggings, felgekleurde Aussies en gympakken voor het dagthema: ‘Voor het ultieme gemak, kom je in je foute trainingspak!’

Na een kop koffie en de eerste biertjes begon de dag officieel. Ook was de regen eindelijk een beetje opgehouden, een goed moment voor ochtendgymnastiek dus! Onder leiding van Marlon Connor (bekend van zijn aanstekelijke Zumba- en aquarobicsuurtjes op de ACLO) werden de spieren goed opgewarmd met een lesje LaBooCa, geheel in het thema van de dag. Iedereen gooide de heupjes lekker los, en onze enthousiaste instructeur kreeg het voor elkaar om zelfs de meest stijve zware bal te laten meedansen.

Vervolgens was het tijd voor het eerste deel van het dagprogramma. De teams werden bekend gemaakt en iedereen begaf zich naar het spelterrein waar gestreden kon worden om de winst. Hier stond natuurlijk een geweldige prijs en eeuwige roem tegenover. Er werd door iedereen bloedfanatiek speer geworpen, hooibaal gegooid en boog geschoten. Ook kon de Miley Cyrus-videoclip in levende lijve worden nagespeeld met de grote sloopkogel en was er veel spanning en sensatie op het paintballveld. Tussen de middag kon iedereen even bijkomen met pastasalade en een kommetje soep, en de nodige alcoholische versnaperingen.

Na de lunch begon het tweede deel van het dagprogramma, waarbij het voor de laatste keer mogelijk was om zoveel mogelijk punten binnen te halen voor je team. Na het dagprogramma liep iedereen weer terug naar het hoofdgebouw, waar inmiddels een drentschveld en een rodeostier waren opgezet. Ook kon er gebubbelvoetbald worden. Dit alles zorgde voor veel (leed)vermaak, dus langs de kant kon er (tussen de buien door) ook gewoon lekker gechilld en aangemoedigd worden met een biertje of Corona.

Tijdens de barbecue die volgde brak zowaar de zon door, waardoor de gadget die iedereen ontving (een schitterende goud-groene zonnebril) tóch nog van pas kwam. Na de laatste biertjes stonden de bussen alweer klaar om iedereen naar Groningen te vervoeren. De dag werd afgesloten met een zeer geslaagde afterparty (gecombineerd met een blikfeest!) in onze stamkroeg Ome Ko. Alle aanwezigen: bedankt voor een geweldige Buitendag, wij hebben genoten!

 

12

Mei

Dies

Aanstaande maandag is het zover, A.G.S.R. Gyas bestaat 50 jaar! Na de diës-ALV begint het feest waarbij we met heel Gyas vieren dat we 50 jaar oud zijn! Ter ere van de nieuwe bar en het nieuwe biercontract heeft komt Heineken met hun Star-DJ act om de boel op z'n kop te zetten. Daarnaast geven ze 100 liter gratis pils weg. Wees op tijd, want vol = vol. Het feest begint om 23:00 uur op maandag 12 mei.
 

29

Mei

Vlootschouw

Volgende week donderdag op 29 met Hemelvaart is het dan eindelijk zo ver; de eerste Vlootschouw van de A.G.S.R. Gyas.

De dag zal er als volgt uit komen te zien:

De dag begint om half twaalf, dan zal eerst de kleine vloot het water op gaan. Zij zullen een rondje maken door de grachten van de binnenstad. Vervolgens zal de grote vloot vertrekken. Ook zij zullen ditzelfde rondje maken. De vloot wordt afgesloten met de wedstrijdvloot, zij zullen verzamelen voor de Hunze. Rond twee uur in de middag zal het fotomoment zijn. Vervolgens zal eerst de wedstrijdvloot weer terug naar Gyas roeien, zodat ze nog kunnen trainen. Vervolgens zal de competitievloot volgen. De Hunze is vanaf half een geopend en je bent welkom om vanaf hier onder het genot van een hapje en drankje de Vlootschouw te komen bekijken. Het schema met welke roeiers en in welke boot roeien zal aankomende woensdag online komen te staan.

7-16

Juli

Lustrumtiendaagse