Longfonds

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

Naast een jaar lang feest vieren omdat Gyas 55 jaar bestaat, willen wij ook iets teruggeven aan de gemeenschap. Hierom hebben wij besloten om gedurend onze lustrumjaar het Longfonds te steunen. Als roeivereniging weten wij dat gezonde longen ontzettend belangrijk zijn, vooral in de sport. Wij willen dat onze leden maar ook andere studentenvereniging in Groningen hier bewust van worden.

Het lustrumthema ‘adembenemend’ is gekozen om te laten zien dat hard roeien adembenemend kan zijn. Hier vanuit hebben wij bedacht dat het leuk is om ‘adembenemend’ echt te steunen, het longfonds dus.  Onze lustrum kleuren komen overeen met die van het longfonds. Op onze roeitenue staat ook het logo van het longfonds. Hiermee willen wij laten zien aan andere verenigingen dat wij er bewust mee bezig zijn om een rookvrije generatie te bereiken.

Wij steunen het longfonds door evenementen te organiseren om geld op te halen, zoals onze 24 uurs ergometer marathon. Ook zullen wij voor elk lustrumevenement 5 cent van elk biertje doneren aan het longfonds. Drinken voor het goede doel dus!

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_single_image image=”1172″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Beatrixoord” font_container=”tag:h3|text_align:left” google_fonts=”font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]

Op bezoek in het Beatrixoord : In januari zijn de Lustrumcommissie en Longfonds commissie uitgenodigd voor een rondleiding in het Beatrixoord. In dit revalidatiecentrum in Haren worden patiënten met o.a. longproblemen geholpen met het trainen van het lichaam voor de dagelijkse bezigheden. Het Longfonds financiert het Beatrixoord en het Beatrixoord is een van de bestemmingen voor de opbrengst van Gyas haar actie voor het Longfonds.

Aansluitend hebben we vergaderd met het regionale Longfonds bestuur over ons lustrum en onze plannen voor het Longfonds aankomend jaar. Het is voor het eerst dat er een actie gedurende een heel jaar georganiseerd wordt voor het Longfonds. We zijn met een vliegende start begonnen en beide partijen hebben afspraken gemaakt om dit aankomend jaar door te kunnen zetten.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Longfonds Commissie” font_container=”tag:h3|text_align:left” google_fonts=”font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]

De Longfonds Commissie is tot stand gekomen om de Lustrum Commissie te ondersteunen met alles wat te maken heeft met het Longfonds. Wij organiseren evenementen om geld op te halen voor het longfonds, zoals de ergometermarathon. Ook zullen wij andere activiteiten organiseren, zoals een symposium in UMCG in samenwerking met het Longfonds over het belang van gezonde longen. Ons doel is om Gyas leden en externe zo bewust mogelijk te maken van gezonde longen. Ook willen wij aan het eind van het lustrum 15,000 euro hebben opgehaald.

Bekijk hier onze actie pagina!

Doneer hier!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]